mandag den 30. september 2013

Rygeloven

Den 15. august 2007 blev rygeloven ændret, så der nu kom røgfrie områder. Loven om røgfrie miljøer blev ændret igen i juni 2012, hvor ændringen tråde i kraft august 2012.
Ændring omfattet:” arbejdspladser, institutioner, skoler, uddannelsesinstitutioner og indendørs lokaliteter, hvor der er offentlighed adgang til, kollektive transportmidler og taxaer samt serveringssteder.”

Målet med den nye rygepolitik er, at forbygge sundhedsskader ved passiv rygning. Derfor er det ikke længere tilladt at ryge indendørs på offentlige steder. Elever må heller ikke ryge på skolens område og skal derfor ryge uden for skolen matrikel.

Folketinget vil i 2014/15 se på denne lovgivning igen. (12)

Vi var mandag den 16/9-13 ude på EUC Nord for at dele spørgeskemaer ud. Her kunne vi observere, at den nye rygepolitik blev overhold, da de elever som røg, stod uden for skolens matrikel. Rygerne stod enten og røg på græsplænen, ved parkeringspladsen eller ude ved busstopstedet.

Her er der et luftfoto/3D billeder af Handelsskolen EUC Nord i Hjørring.


Da vi delte spørgeskemaerne ud, spurte vi nogle af rygerne om hvordan de havde det med den reviderede rygelov.
Hertil svarede de fleste ryger; at de var ligeglade med hvor de skulle stå, så længe de fik lov til at ryge.
Andre ryger svarede; at de var ret trætte af, at de skulle gå så langt for, at måtte ryge men, de kunne også godt se at de udsatte andre for passiv røg ved, at stå ved indgangen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar